CORESPONDENŢĂ DE LA BRUXELLES

Bucovina, văzută de la Bruxelles. Un român stabilit în Belgia a deschis o expoziţie de fotografii la Parlamentul European

Iarna cu sărbătorile sale nu e nicăieri mai frumoasă decât în Bucovina. Codri albiti de omăt, mănăstiri legendare și bucate alese, fac unică experiența unei călătorii în nordul țării. Un bucovinean îndrăgostit de plaiurile sale, plecat de multă vreme în Belgia, a vrut să îi convingă pe cei de la Parlamentul European că merită să descopere Bucovina și a organizat o expoziție de fotografie. Amănunte în corespondență de la Lucian Pîrvoiu.

07 Decembrie 2019, 15:08 |

Oaspeții expoziției au fost primiți în spiritul ospitalității românilor, cu pâine și sare și au trecut pe sub poarta bucovineană din lemn, sculptată de însuși organizatorul expoziției, originar din Bosanci.

Oamenii locului spun că la Bosanci se găsește o adevărată comoară.

Pe lângă portretele bosăncenilor, expoziția a găzduit și o serie de fotografii realizate după modele populare, semnate de creatoarea Liliana Turoiu.

După ce au arătat Parlamentului European fotografii cu comuna lor, bosăncenii au promis că vor reveni în scurt timp pentru a arata la Bruxelles și cum se petrece de Crăciun. Din Bruxelles, pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

 

 

 

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 11°C
IASI 2°C 11°C
CLUJ 5°C 4°C
CONSTANTA 11°C 15°C
CRAIOVA 6°C 7°C
BRASOV 7°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI