Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment de gaming din România are loc în Capitală. Jumătate dintre români se joacă zilnic pe telefon sau consolă

12 noiembrie 2022, 12:34

Între calculatoare de ultimă generaţie şi jocuri video abia lansate, tinerii au făcut coadă la consolele din anii 80-90.

La câtiva metri distanţă, cine vrea poate testa jocuri în realitate virtuală, la Bucharest Gaming Week.

70% dintre cei care se relaxează cu ajutorul jocurilor video o fac pe telefonul mobil, arată un studiu recent al Asociaţiei Dezvoltatorilor de Jocuri din România. Bărbaţii preferă calculatoarele, iar femeile telefoanele mobile. Consolele sunt pe locul 3 în clasamentul preferinţelor.

”Telefonul mobil e mai la îndemână, sunt jocuri scurte, pe care le poţi juca oricând într-o scurtă pauză şi de asta preferă românii aceste jocuri. Totuși, dacă observăm, România e în continuare o țară de PC-uri, console. Dar sunt în creștere. Ca părinte, împreună cu copilul meu încerc să joc jocurile pe care ei le caută în momentul de față pentru a socializa”, spune Tudor Daescu, organizator.

Pentru mult mai puțini, hobby-ul s-a transformat în job. Bogdan Timuş, cunoscut în online că Bobospider este unul dintre tinerii care testează jocuri şi publică conţinutul recenziei pe reţelele de streaming, iar în cadrul acestui eveniment s-a întâlnit faţă în faţă cu cei care îl urmăresc în online.

Militarii de la Forţele Terestre au venit cu arme adevărate să le arate celor care le preferă în jocuri. Iar Forţele Aeriene Române au pus la dispoziție simulatoare de zbor.

La eveniment sunt prezentate cel mai noi variante ale unor jocuri, gadget-uri de ultimă generaţie, iar pasionaţii de gaming pot să se întreacă în cele mai studiate tehnici, până mâine după-amiază.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite