Bucăţi de tencuială de pe clădirea Palatului Administrativ din Craiova au căzut în zona Târgului de Crăciun, unde oamenii se pozează lângă brad. Nimeni nu a fost rănit

Prefectura Dolj Palatul Administrativ din Craiova
Prefectura Dolj Palatul Administrativ din Craiova
3 ianuarie 2023, 15:07

Potrivit Instituţiei Prefectului Dolj, cazul a fost sesizat de un cetăţean printr-un apel la 112, iar ulterior în zonă s-a intervenit şi au fost amplasate garduri metalice şi benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave.

„Luni, 02 decembrie 2023, în jurul orei 18.29, Instituţia Prefectului Dolj a fost înştiinţată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă de apelul la 112 al unui cetăţean care a sesizat că se desprind bucăţi de tencuială de pe clădirea Palatului Administrativ. Specialiştii de la ISU ‘Oltenia’ s-au deplasat la sediul Prefecturii Dolj cu o autoscară, au făcut o recunoaştere în teren şi au raportat că nu au constatat căderi de tencuială după sosirea la faţa locului, drept urmare misiunea s-a încheiat fără intervenţie. În acelaşi timp, Instituţia Prefectului Dolj, prin administratorul clădirii, a solicitat imediat sprijinul Poliţiei Locale pentru degajarea zonei de bucăţile de tencuială şi asigurarea securităţii, astfel că au fost amplasate garduri metalice şi benzi de delimitare-avertizare pentru a evita producerea unor incidente grave”, informează Instituţia Prefectului Dolj.

Potrivit sursei citate, de la construire (1907-1913) această clădire nu a fost niciodată consolidată şi reabilitată, în acest moment fiind prinsă într-un proiect de reabilitare totală de aproape 35 milioane lei, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, care va dura circa 3 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite