BTA: Traficul pe podul Vidin-Calafat a atins cel mai ridicat nivel din ultimii nouă ani

Traficul pe podul peste Dunăre care face legătura între oraşul Vidin din Bulgaria şi oraşul Calafat din România este de două-trei ori peste nivelul normal, atingând cea mai ridicată valoare din istoria de nouă ani a podului, a declarat Lyudmil Dimitrov, directorul tehnic al companiei care administrează podul.

10 August 2022, 15:19 (actualizat 10 August 2022, 15:23) Știrile TVR |
Mașini

Peste 1.100 de camioane şi peste 1.300 de autoturisme şi autobuze ies zilnic din Bulgaria.

Traficul este la un nivel semnificativ şi în sens invers, potrivit adjunctului ministrului bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Nikolay Naydenov. Acesta a inspectat marţi drumul european E79 şi punctul de trecere a frontierei de la podul Vidin-Calafat şi s-a întâlnit cu reprezentanţii tuturor autorităţilor responsabile de traficul pe pod. Inspecţiile au fost ordonate de vicepremierul şi ministrul Transportului şi Comunicaţiilor din Bulgaria, Hristo Aleksiev, ca urmare a informaţiilor referitoare la apariţia unor cozi lungi de camioane.

Naydenov a spus că a fost elaborat un document-cadru pentru a urgenta procedurile vamale la punctul de trecere a frontierei. Partea română ar urma să îşi anunţe punctul de vedere cu privire la acest document-cadru.

Pentru găsirea unei soluţii pe termen lung la blocajele de pe podul Vidin-Calafat, ministrul bulgar al Transportului şi Comunicaţiilor, Hristo Aleksiev va iniţia o reuniune cu omologul român, Sorin Mihai Grindeanu.

Stire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii.

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 6°C
IASI 6°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 8°C 7°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI