Broadway se redeschide în septembrie la capacitate 100%. Biletele vor fi puse în vânzare încă de săptămâna aceasta

Broadway New York
Broadway New York
6 mai 2021, 10:05

Mii de persoane şi-au pierdut locurile de muncă odată cu închiderea teatrelor de pe Broadway, în martie 2020, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Broadway este o parte importantă a identităţii şi economiei statului nostru şi suntem încântaţi că vor fi ridicate din nou cortinele”, a declarat Andrew Cuomo pe Twitter.

New York-ul intenţionează să renunţe la majoritatea restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei la sfârşitul acestei luni, însă teatrele de pe Broadway au nevoie de mai mult timp pentru repetiţii, iar producătorii de mai mult timp pentru a face publicitate spectacolelor.

„Repornirea Broadway-ul este un demers complex”, a declarat Charlotte St Martin, preşedinta Ligii Broadway, o organizaţie profesională care reprezintă producători, proprietari şi manageri de teatru, pentru agenţia de presă Reuters.

„Lumina verde dată azi de guvernator pentru a ne pune de acum în vânzare biletele pentru spectacolele de la toamnă este vitală pentru succesul nostru”, a declarat ea.

Procedurile de siguranţă la reluarea spectacolelor sunt încă analizate, o posibilitate fiind cerinţa ca spectatorilor să li ceară să prezinte dovada vaccinării.

Treizeci şi unu de spectacole se jucau pe Broadway în momentul declanşării pandemiei de COVID-19, printre care „Hamilton”, „Wicked’ şi „The Lion King”. Unele producţii, inclusiv „Mean Girls” şi „Frozen”, nu vor mai reveni după redeschiderea teatrelor newyorkeze.

Broadway-ul susţine peste 96.000 de locuri de muncă în New York şi a contribuit cu aproape 15 miliarde de dolari la economia oraşului în 2019, potrivit Ligii Broadway. Suma implică şi investiţiile necesare pentru a monta şi susţine un spectacol, precum şi banii pe care turiştii îi cheltuiesc atunci când vin la New York pentru a vedea o reprezentaţie.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite