Britanicii nu pun preț pe obediență în educația copiilor

Potrivit unui studiu realizat în 24 de țări, britanicii acordă mai puțină importanță insuflarii obedienței copiilor decât majoritatea celorlalte state din sondaj. Ei prețuiesc în schimb din ce în ce mai mult munca, independența și imaginația, scrie The Guardian.

15 Septembrie 2023, 15:42 (actualizat 15 Septembrie 2023, 15:44) Știrile TVR |
Britanicii nu pun preț pe obediență în educația copiilor

Britanicii s-au clasat pe locul 20 când vine vorba despre cât de important este ca cei mici să asculte, și pe locul 23 la capitolul responsabilitate. Ei s-au clasat la fel de jos pentru prioritizarea economiei și a economisirii de bani și pentru aderarea la o religie.

În schimb, Marea Britanie s-a numărat printre țările aflate în fruntea tabelului pentru că acordă o importanță deosebită învățării copiilor să nu fie egoiști și să aibă imaginație și bune maniere.

Profesorul Bobby Duffy, directorul Institutului de Politică de la King's College din Londra, care a condus studiul, a spus că rezultatele sunt „semnale importante ale a ceea ce prețuim ca societate” și reflectă o schimbare culturală în Regatul Unit și în multe țări mai bogate, departe „de un concentrarea pe valorile de securitate până la auto-exprimare. Pe măsură ce nevoile noastre de bază sunt îndeplinite, ne putem concentra mai mult pe a fi noi înșine și să fim mai deschiși către idei noi. Acest lucru a mers mână în mână cu declinul unor norme cheie care au acordat în mod tradițional mai multă valoare ascultării, cum ar fi atașamentul față de religiile organizate, și se reflectă în acceptarea noastră extrem de crescută a unei game largi de stiluri și caracteristici, indiferent dacă este vorba despre sexualitate, etnie sau religie”.

Duffy a spus că accentul pus pe munca grea reflectă probabil „accentul crescut pe importanța succesului academic în pregătirea copiilor noștri pentru o piață a muncii din ce în ce mai competitivă”.

În fruntea tabelului pentru prioritizarea obedienței se aflau Nigeria, Mexic și Egipt, în timp ce Japonia, China, Coreea de Sud și Suedia s-au clasat sub Marea Britanie. Coreea de Sud, Norvegia, Japonia și Suedia au dat prioritate imaginației deasupra Regatului Unit, cu Indonezia și Egiptul în partea de jos. SUA s-au clasat pe cel mai jos rang pentru prioritizarea bunelor maniere.

Un articol de Arina Delcea

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI