VIDEO TELEJURNAL

Britanicii ar putea ieși din UE fără să plătească niciun ban

Ca în aproape toate divorţurile, şi în cazul Brexit începe scandalul de la bani. În timp ce Uniunea Europeană spune că britanicii trebuie să-şi achite toate angajamentele financiare, până în 2020, chiar dacă ei pleacă mai devreme din clubul comunitar, Londra încearcă să scape cu costuri cât mai mici.

04 Martie 2017, 20:37 Știrile TVR |

Un raport făcut de un grup de parlamentari britanici arată că, în cazul în care negocierile cu europenii nu ajung la niciun rezultat, deci Marea Britanie nu încheie un acord cu Uniunea Europeană, Londra nu este obligată să plătească nimic.

Cifra de pe nota de plată a divorţului vehiculată neoficial ar fi 52 de miliarde de lire sterline. Bani pe care britanicii trebuie să-i plătească la actualul buget al Uniunii, valabil până în 2020, dar şi pentru alte programe şi mecanisme în care ar dori să rămână implicaţi.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: „Britanicii trebuie să-şi respecte angajamentele deja luate. Aşa că nota de plată va fi foarte piperată”.

Juriştii spun că Marea Britanie poate, pur şi simplu, să plece, fără să plătească un ban. Într-adevăr, are nişte angajamente, dar ele pot intra sub incidenţa situaţiei de forţă majoră, fiindcă Brexit poate fi considerat o situaţie excepţională.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 7°C
IASI 4°C 5°C
CLUJ 4°C 5°C
CONSTANTA 7°C 10°C
CRAIOVA 6°C 5°C
BRASOV 5°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI