BRILLIANT | Viața ca un film. Manuela Cernat: “Cinematografia română este cea mai dinamică din Estul Europei”

Ambasadoare a valorilor şi culturii româneşti, Manuela Cernat a fost invitata săptămânii la „Brilliant”. Emisiunea realizată şi moderată de Loredana Negrilă s-a difuzat sâmbătă, 20 mai, de la ora 14.30, la TVR INFO.

24 Mai 2023, 12:13 (actualizat 24 Mai 2023, 12:15) Știrile TVR |

Istoric şi critic de film, prozator, eseist, profesor la Universitatea de Artă Teatrală şi Conematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi cercetător ştiinţific la Institutul de Istoria Artei al Academiei Române, Manuela Cernat este, cu siguranţă, o reprezentantă marcantă a lumii academice şi a societăţii civile din România.

O copilărie complet atipică, lumea cinematografiei româneşti şi internaţionale, precum şi viaţa într-o lume de artişti au făcut din Manuela Cernat un adevărat „Brilliant” al ţării noastre.

„Un film despre viața mea ar trebui să se numească «Între două lumi»”, îi mărturiseşte ea jurnalistei TVR Loredana Negrilă, realizatoarea emisiunii “Brilliant”.

„Mi-am petrecut primii doi ani din viață în grădina Ambasadei noastre din Paris”, îşi începe invitata trecerea în revistă a vieţii sale. Perioada petrecută acolo şi-a pus amprenta asupra personalităţii Manuelei Cernat, care şi acum recunoaşte: „Toată viața rămâi cu un centimetru cub din aerul pe care l-ai tras în piept când ai venit pe lume”.

Despre simțul responsabilității față de istoria familiei, care i s-a insuflat încă de mică, despre cei trei ani în care s-a ascuns, cu familia, la Mănăstirea Suzana, după întoarcerea în ţară şi despre pasiunea pentru film, care a animat-o încă din copilărie, când urmărea la cinematograful din cartier același film de 6 ori pe zi, Manuela Cernat a povestit la „Brilliant”.

Interviurile „Brilliant” fac cunoscute telespectatorilor inițiative, platforme și antreprenori români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), inițiative pan-europene în cadrul cărora România e un actor important, dar și multe altele al căror unic numitor comun este curajul de a fi tu însuți, de a-ți prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele tău și al societății.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 31°C
IASI 31°C 29°C
CLUJ 25°C 23°C
CONSTANTA 25°C 26°C
CRAIOVA 27°C 27°C
BRASOV 27°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI