#BRILLIANT | Simona Șomăcescu, fosta prim-balerină a Operei Române din București: De la ceea ce iubești, nu-ți iei "La revedere" niciodată!

Una dintre cele mai importante figuri ale baletului din România, Simona Şomăcescu, a fost invitata Loredanei Negrilă la #BRILLIANT. Fosta prim-balerină este conf.univ.dr la UNATC, maestru de balet, coregraf și a fost director artistic al Baletului ONB. Actualmente, Simona Șomăcescu formează profesori de balet. A vorbit despre fascinaţia scenei şi despre drumul dificil, dar frumos, pe care îl impun performanţa, ambiția şi strălucirea rampei.

20 Decembrie 2021, 17:30 (actualizat 20 Decembrie 2021, 20:36) Știrile TVR |

Simona Şomăcescu a fost, vreme de 16 ani, prim-balerină a Operei Române şi a deţinut roluri titulare în mai multe spectacole de referinţă: „Lacul lebedelor”, „Giselle”, „Bayadera”, „Romeo si Julieta”, „Tristan şi Isolda”, „Anna Karenina”, „Îmblânzirea Scorpiei”, „Peer Gynt”, „Daphnis şi Chloe”, „Cenuşăreasa” ş.a. În prezent, îi învaţă şi pe alţii, ca profesoară la facultate, ca înseamnă dansul.

Simona Şomăcescu, alături de Loredana Negrilă, a făcut o incursiune în arta baletului și implicit, una spirituală, in propria-i viața, raportându-se la experiențele care i-au definit cariera .

"Talentul e un dar cu care te naşti."

"Aplauzele te confirmă, sunt foarte importante. Când conduceam Baletul, le spuneam tinerilor care voiau un rol principal: «Pot să vă dau rolul principal, însă nu rolul te consacră, ci publicul te consacră»."

Urmăriți interviul integral!

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 10°C 8°C
IASI 5°C 5°C
CLUJ 5°C 5°C
CONSTANTA 9°C 8°C
CRAIOVA 8°C 6°C
BRASOV 4°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI