BRILLIANT | Roxana Dumitrache, politolog şi fost coordonator al misiunii ICR din Londra: „Nu cred că Regele Charles al III-lea va reforma din temelii monarhia”

7 mai 2023, 09:42

În prezent, Roxana Dumitrache lucrează în diplomație culturală, la Institutul Cultural Român, dar viața ei profesională are și o importantă dimensiune civică.

Cu simț al nuanțelor bine conturat, acel “esprit de finesse”, cu erudiție și umor, cu o anumită măsură dată de un bagaj intelectual, inteligență și rațiune, Roxana iese din sfera opiniei comune, superficiale și snoabe. Iar discursul ei pune accent pe discernământ și argumentare.

Cum altfel, discuţia curge către subiectul ce ţine titlurile acestei perioade – încoronarea Regelui Charles al III-lea. „Nu cred că Regele Charles al III-lea va reforma din temelii monarhia”, este de părere Roxana Dumitrache. Însă el va asigura acea statornicie de care au nevoie britanicii: „Valoarea monarhiei ca instituţie e cea de constantă”, afirmă ea.

Despre relaţia Majestăţii sale cu ţara noastră, invitata punctează: „Charles a resuscitat o zonă turistică pe care noi o uitaserăm. E limpede că simte un atașament puternic față de România. […] Am văzut în picturile Regelui Charles al III-lea peisaje transilvănene”. La rândul lor, şi românii îl percep pe Regele Charles al III-lea foarte apropiat de România, mai subliniază Roxana Dumitrache.

Interviurile „Brilliant” fac cunoscute telespectatorilor inițiative, platforme și antreprenori români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), inițiative pan-europene în cadrul cărora România e un actor important, dar și multe altele al căror unic numitor comun este curajul de a fi tu însuți, de a-ți prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele tău și al societății.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite