#BRILLIANT| Raluca van Staden, femeia care a inventat un dispozitiv revoluționar pentru depistarea cancerului, într-o fază incipient, în aproximativ şase minute

13 decembrie 2021, 16:52

A primit până în prezent în jur de 50 de medalii naţionale şi internaţionale pentru inventarea unui dispozitiv ce poate depista cancerul în aproximativ şase minute. Anul 2010 reprezintă momentul în care, Raluca van Staden devine cunoscută pe plan mondial.

Ea câștigă Trofeul de Aur al Organizației Mondiale pentru Proprietate Intelectuală, cu mențiunea „cea mai bună femeie inventator”, premiu care i-a fost oferit în cadrul Salonului Internațional de Invenții de la Geneva. Proiectul a început după ce a câştigat o finanţare din partea statului, în anul 2007. Acum, la mai bine de 10 ani după descoperirea senzorului care, odată introdus în sângele prelevat de la un pacient, spune dacă acesta suferă de cancer gastrointestinal, ovarian, de sân sau de prostată, echipa pe care o conduce încearcă, pe cont propriu, să pună la punct aparatul propriu-zis. Intr-o formă miniaturizată. Aici, acasă, în România.

Loredana Negrilă a stat de vorbă cu Raluca van Staden, chiar în laboratorul în care, își desfășoară zilnic activitatea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite