Brilliant | Povești răscolitoare ale bolnavilor aflați în faza terminală a bolii | Interviu cu Mirela Nemţanu, director executiv al HOSPICE Casa Speranței

4 iulie 2023, 15:01

Conduce cea mai mare fundație din România ce oferă servicii de îngrijire paliativă pentru pacienți cu boli incurabile. Peste 45.000 de români (copii și adulți cu boli incurabile și prognostic limitat de viață) și peste 100.000 aparținători au primit, de-a lungul a 30 de ani, suport de specialitate, toate serviciile fiind oferite gratuit și necondiționat pacienților și familiilor lor. Mirela Nemțanu este director executiv al HOSPICE Casa Speranței, iar sâmbătă, pe 24 iunie, a fost protagonista unei noi ediţii „Brilliant”, cu Loredana Negrilă, la TVR INFO.

Omul care nu obosește să ofere speranță ne dezvăluie poveşti răscolitoare ale pacienţilor români aflaţi în fază terminală a bolii, oameni cărora fundaţia HOSPICE le-a oferit şi le oferă suport emoţional şi îngrijire. „Pacienții cu boli incurabile își doresc să nu fie singuri”, spune Mirela Nemțanu, precizând că cea mai mare susținere vine din partea companiilor care se implică în proiecte caritabile.

Am aflat în ediţia „Brilliant” cum a apărut îngrijirea paliativă în România şi rolul paliației în sistemul medical.

Ca formare om de marketing și comunicare, Mirela Nemţanu are o experiență de aprope 20 de ani în multinaționale. „Viața mea în corporație m-a pregătit pentru ceea ce fac acum”, explică ea, adăugând că a rezonat de la început cu provocările de la Hospice. De altfel, în toate funcțiile deţinute anterior, a fost responsabilă şi de coordonarea și implementarea proiectelor CSR din companiile respective. Iar în ultimii 20 de ani, invitata Loredanei Negrilă la „Brilliant” s-a dedicat susținerii proiectele diverselor fundații privind drepturile femeilor, victimele violenței domestice sau ale traficului uman, prevenirea abandonului maternal etc.). În anul 2021 revista Forbes i-a validat acţiunile cu impact în societate, incluzând-o în Top 50 cele mai influente femei din România.

„Trăim într-o societate în care boala în fază terminală e stigmatizată”, punctează Mirela Nemţanu. Una dintre luptele permanente duse de HOSPICE Casa Speranței este ca această mentalitate să se schimbe.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite