BRILLIANT | Medicul chirurg dermatolog Irinel Nedelcu: “În România am rămas cu ideea să nu umblăm la alunițe. (…) Orice modificare trebuie să ne atragă atenția”

6 iunie 2023, 15:05

Pielea este esențială pentru simțul identității noastre. Ne oferă o semnificație socială și un simț psihologic al comunității.

O vedem, o atingem și trăim cu ea, în fiecare zi. Este un habitat pentru lumea uimitor de complexă a microorganismelor și a funcțiilor fizice vitale pentru sănătatea și supraviețuirea noastră.

“Pielea este totodată o uzină pentru eliminarea deșeurilor, un sistem de alarmă pentru bolile de sub ea și o barieră imunitară dinamică în calea infecțiilor”, susține dr. Nedelcu.

Dialogul din această ediție Brilliant oferă nu doar o cunoaștere aprofundată a pielii, dar și multe dintre aspectele uimitoare și paradoxurile acesteia, iar dr. Irinel Nedelcu dezvăluie numeroase sfaturi practice pentru îngrijirea ei.

Dr. Irinel Nedelcu, reprezentant al elitei dermatologiei românești, asociază activitatea clinică din cadrul spitalului Colentina cu domeniul dermato estetic și al tratamentelor anti-aging din cadrul institutului pe care l-a fondat, dedicat universului pielii.

În activitatea științifică și de cercetare, dr. Irinel Nedelcu a elaborat lucrarea de doctorat cu tema „Diagnosticul și tratamentul afecțiunilor părului”, este membru în comitetul de conducere a Societății Române de Dermatologie, membru al Academiei Europene de Dermato-Venerologie și al Societății Internaționale de Chirurgie pentru Restaurarea Părului.

Din anul 1997, în cadrul primei clinici de tricologie din România, dezvoltă tehnici de diagnostic și tratament pentru afecțiunile părului, complexe și precise. Implantul de păr propriu, efectuat în urma evaluării pacientului și stabilirii prognosticului pe termen lung se efectuează prin metoda unităților foliculare și asigură rezultate definitive excelente, cu aspect identic natural.

În cadrul institutului de tratament și cercetare pe care l-a fondat alături de soția sa, esteticianul Ana Maria Nedelcu, echipa medicului Nedelcu asociază, în premieră pentru România, tratamentele medicale cu metodele de estetică paramedicală, tehnici revoluționare dermato-cosmetice și proceduri de remodelare corporală.

Dotat cu tehnologie de ultimă generație pentru investigațiile și tratamentele pielii și părului, institutul a devenit, în ultimii ani, un reper al dermatologiei la nivel european datorită rezultatelor remarcabile. Apreciat cu precădere pentru metodele revoluționare de stimulare a mecanismelor naturale de regenerare, remodelare facială și corporală, radiofrecvență, tehnologii laser, ultherapy, infraroșu, mezoterapie, PRP, microneedling, metodele de tratament și implicit rezultatele permit reintegrarea socială imediată a pacientului.

Coordonatorul echipei medicale, Dr. Irinel Nedelcu menține la superlativ activitatea în domeniul dermatologiei, dermato-esteticii, chirurgiei dermatologice și implantului de par, este autorul a numeroase lucrări în domeniu susținute și publicate în România și străinătate. Din 2003 este medic formator, având în pregătire medici rezidenți.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă