#Brilliant| Irina Cristescu, pictorița care face România cunoscută pe trei continente: „Indiferent ce statut avem, cultura din care venim, la bază, emoțiile noastre sunt aceleași”

24 mai 2022, 15:42

Cu perseverență, dăruire și multă muncă, românca a reușit, într-un timp scurt, să aibă colecții private în Elveția, Mexic, New York și chiar în Japonia. Talentul Irinei Cristescu a fost remarcat chiar de către Prințesa Tomohito de Mikasa, din Japonia, care în prezent are 66 de ani și care în 2019 a văzut lucrările artistei din România.

Cu un stil bine definit, Irina continuă să picteze și să impresioneze de când a revenit în România: transpune părți ale sufletului uman pe instalații contemporane completate de picturi realizate pe suprafețe generoase de oglindă. Loredana Negrilă, gazda #Brilliant,  a stat de vorbă cu Irina despre decizia de a se fi mutat în România și despre experiențele identitare care i-au modelat direcția artistică, pănă la 30 de ani. Descoperiți astăzi, la #Brilliant, povestea unui om fabulos, cu o viață trăită printre elitele artei la nivel internațional, în interviul integral.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite