BRILLIANT | E.S. Andrew Noble: „Românii sunt între naţionalităţile cele mai traficate în Marea Britanie”

21 august 2023, 11:12

„Este un aspect tragic al relaţiilor noastre. Românii sunt între naţionalităţile cele mai importante de populaţie traficate în Marea Britanie, bărbaţi, femei şi copii. Ei locuiesc în condiţii inacceptabile. Sunt organizaţii de criminalitate organizată care îi duc în Marea Britanie şi asta este o problemă îngrozitoare, pe care guvernul român şi guvernul britanic sunt determinate să le înfrângă. Avem un nou acord cu guvernul român, care atinge toate aspectele acestei probleme şi sperăm că putem evita ca femei, bărbaţi şi copii din România să fie transportaţi în ţara noastră pentru această viaţă inacceptabilă şi criminală. Forţele de poliţie britanică raportează că femeile care sunt în industria de sex, o proporţie enormă vin din România.

Şi asta nu este ceva care corespunde acestei Românii moderne, pe care noi o cunoaştem şi în care locuim cu mare plăcere şi cu satisfacţie şi cu un nivel de trai care creşte în fiecare an, deci trebuie să facem ceva, trebuie să fie făcut ceva şi în interiorul României pentru că cei care se găsesc în sclavie, sau în Germania, Marea Britanie, Franţa şi în alte ţări, s-ar putea să fie acolo pentru că şansele lor de viaţă într-o comunitate dezavantajată sau mediul rural nu corespund nivelului care este în oraşele româneşti.

Şi sigur că nivelul de trai la Bucureşti e altceva decât în satele dezavantajate sau în comunităţile care nu au şanse de educaţie sau de sănătate sau de case, cum are majoritatea populaţiei. Deci noi discutăm şi cu guvernul cum pot fi mai bine egalizate şansele economice care au fost create în ultimii 17 ani, prin aderarea la UE, cum poate beneficia fiecare român de acest câştig foarte important”, a declarat Andrew Noble, în cadrul emisiunii „Brilliant” de la TVR Info.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite