Brilliant | Două generații de campioane. “Ne dorim să readucem gimnasticii gloria de odinioară!”

12 august 2023, 14:00

Sabrina Voinea a debutat la senioare în luna martie a acestui an, la doar 15 ani, la Cupa Mondială de la Doha, intrând în istoria sportului românesc cu două medalii de aur, la bârnă şi la sol. A urmat apoi, în aprilie, medalia de bronz la sol la Campionatele Europene de Gimnastică din Antalya.

Inspirată de mamă, multipla campioană de gimnastică din generația de aur a anilor ’80, Camelia Voinea, care îi este și antrenoare, Sabrina speră să readucă gimnasticii gloria de odinioară. Despre toate acestea discută jurnalista TVR Loredana Negrilă cu cele două invitate ale episodului „Brilliant” din această săptămână, sâmbătă, pe 12 august, de la 14.30, la TVR INFO.

„Nu mi-am dorit ca Sabrina să facă gimnastică”, recunoaşte acum mama tinerei dublu medaliate cu aur la Cupa Mondială din Qatar. Dar voinţa Sabrinei a fost mai presus de argumentele mamei care a trăit dificultăţile vieţii de gimnastă, dar şi bucuriile aduse de acest sport.

„Mi-aş dori să o depăşesc pe mama!” spune, la rândul ei, adolescenta care îşi doreşte să devină o mare campioană. Iar mama şi antrenoarea sa o susţine şi are încredere în ambiţia Sabrinei. Acum, atenţia lor este îndreptată spre Campionatul Mondial din septembrie, pentru care se pregătesc intens.

Camelia Voinea este o multiplă campioană de gimnastică a anilor ’80, din generația de aur a Danielei Silivaș. Este medaliată cu argint la proba pe echipe la CM din 1985 de la Montreal și cu aur la CM din 1987, de la Rotterdam. A câștigat medalia de argint la sol la CE de la Moscova din 1987. Împreună cu echipa, a câștigat argintul la Olimpiada de la Seul, din 1988. Ea a fost cunoscută mai ales pentru puternicul ei tumbling, exercițiul ei inovator la sol din 1986–’87, care includea elemente de breakdance.

Interviurile „Brilliant” fac cunoscute telespectatorilor inițiative, platforme și antreprenori români din domenii cât mai variate: IT, medicină, sport, turism, agricultură organică, ecologie, comerț online, învățământ la distanță, asistență socială, asistență pentru problemele diasporei românești, voluntariat, arte (teatru, muzică, dans, artă, film, literatură), inițiative pan-europene în cadrul cărora România e un actor important, dar și multe altele al căror unic numitor comun este curajul de a fi tu însuți, de a-ți prețui visurile și de a le pune în practică, spre binele tău și al societății.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite