Bricul Mircea a plecat într-un marș de instrucție, după doi ani de pauză. Nava împlinește 83 de ani de când a intrat în serviciul Marinei Militare Române

24 martie 2022, 17:16

După doi ani de pandemie, timp în care a trecut printr-un amplu proces de modernizare în șantierele de la malul mării, nava-școală Mircea a ridicat din nou ancora. Bricul impunător a plecat într-un marș de instrucție pe timpul căruia va ajunge în cinci țări.

Comandor Mircea Târhoacă, comandantul navei-școală Mircea: Sperăm ca nava-școala Mircea să facă o figură bună în porturile în care vom merge.

Dintre cei 165 de membri ai echipajului, 92 sunt elevi ai Școlii Militare de Maiștri ai Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu”. Pe timpul instrucției, aceștia vor deprinde cunoștințe teoretice și practice de navigație cu vele și cu motor. Însă, cel mai greu le va fi să lupte cu dorul de familii și prieteni.

Pe parcursul marșului, trei persoane vor avea permanent rolul de observator.

Contraamiral Mihai Panait, șeful Statului Major al Forțelor Navale Române: Avem echipamente de descoperire, de vedere pe timp de zi și pe timp de noapte. Ne-am luat toate măsurile necesare pentru a pleca nava în siguranță și pentru a o aduce în siguranță în portul Constanța.

Nava-școală Mircea va sta departe de țară aproximativ două luni. Se va întoarce în portul Constanța pe data de 17 mai, când împlinește 83 de ani din momentul în care a intrat în serviciul Marinei Militare Române.

La sfârșitul lunii mai, bricul Mircea va ridica din nou ancora și va pleca într-un nou marș pe oceanele lumii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite