Brexitul, piedică în calea Românilor spre Marea Britanie. În primele trei luni ale acestui an, numărul românilor refuzați pe teritoriul britanic a ajuns la 2000

29 mai 2021, 18:41

Potrivit directorului Institutului de Cercetare a Politicilor Publice din Marea Britanie, Marley Morris, în primele trei luni ale acestui an, numărul cetățenilor europeni cărora li s-a refuzat accesul pe teritoriul britanic a explodat, de la 500 la începutul anului trecut, la 3294. Calificat de sociolog drept izbitor, acest număr este un barometru al sfârșitului libertății de mișcare impus de Brexit. O altă constatare este că majoritatea celor refuzați, 2000, sunt români! Explicația pentru gradul mare de refuz pentru români ar fi că mulți pleacă neinformați să lucreze în Marea Britanie, fără să știe că după Brexit nu mai au drept de muncă decât în anumite condiții, pe care nu le îndeplinesc.

Cazul a ajuns în atenția Parlamentului European, care a înaintat o scrisoare autorităților britanice în care cere explicații pentru creșterea ratei de respingere a europenilor care încearcă să ajungă în Marea Britanie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă