Brexitul agită apele în Parlamentul European. Liderii UE avertizează Marea Britanie: Perioada tranziţie de doar 11 luni este una prea scurtă!

Nici nu a avut loc Brexitul, că apar deja temerile necunoscutului în care vom intra după 31 ianuarie. Liderii UE au discutat despre implicaţiile Brexitului şi au transmis un avertisment Marii Britanii, că perioada de tranziţie de doar 11 luni este una prea scurtă.

15 Ianuarie 2020, 13:09 (actualizat 27 Ianuarie 2020, 16:40) Știrile TVR |

Din momentul ieşirii din UE, Marea Britanie şi-a impus doar puţin sub an pentru a pregăti viitoarea relaţie cu Uniunea Europeană. Prea puţin, avertizează liderii blocului comunitar reuniţi la Strasbourg.

Cum însă nimic nu mai poate fi întors inapoi, nu a rămas decât să aşteptăm să vedem în ce măsură vor resimţi cetăţenii celor două blocuri divorţul.

“Comisia Europeană va face totul pentru a se asigura că drepturile a milioane de cetăţeni britanici care trăiesc în cele 27 de state membre sunt garantate, că fiecare dintre ei este informat şi ajutat”, spune Michel Barnier, negociator-şef UE pentru Brexit.

În egală măsură, Michel Barnier a declarat că doreşte ca de acelaşi tratament să se bucure şi cei trei milioane şi jumătate de europeni care trăiesc în Marea Britanie.

În ciuda mesajelor de panică, adevărul este că prima zi de după Brexit nu va fi cu nimic deosebită. Oamenii nu vor simţi concret ieşirea Marii Britanii din UE, vor putea călători în continuare cu cartea de identitate ca şi până acum. Efectele economice se vor putea vedea peste câteva luni, sub formă de creşteri ale unor preţuri la anumite produse şi fluctuaţii ale lirei sterline.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN BREXIT, DAR RĂMÂN CU TINE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 1°C
IASI 0°C 1°C
CLUJ 1°C 0°C
CONSTANTA 4°C 1°C
CRAIOVA 1°C 4°C
BRASOV 0°C -1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI