Camera Comunelor respinge cu patru voturi diferenţă un Brexit fără acord

Deputaţii britanici au respins, cu 312 la 308 voturi, posibilitatea unui Brexit fără acord.

13 Martie 2019, 12:22 (actualizat 13 Martie 2019, 21:32) Știrile TVR |

ACTUALIZARE Deputaţii britanici au respins, cu 312 la 308 voturi, posibilitatea unui Brexit fără acord. Camera Comunelor urmează să se pronunţe asupra proiectului de lege de fond, care prevede excluderea posibilităţii ieşirii din Uniunea Europeană fără un acord Brexit.

..............................................................................

Dezamăgire în rândul europenilor, după respingerea acordului modificat.

Atât Comisia Europeană, cât și Parlamentul european afirmă că britanicii au irosit ultima șansă de a ajunge la un acord privind Brexit-ul.

Noi am făcut tot ce se putea face, afirmă Bruxelles-ul.

"Imaginea unui politician învins, la final de carieră" - scrie presa britanică despre premierul Theresa May, care marți seară, în Parlament, era vizibil marcată de eșec.

Varianta modificată a acordului Brexit oferă garanții juridice că britanicii se pot retrage din așa-numitul mecanism backstop, plasa de siguranță, legat de regimul frontierei dintre provincia britanică Irlanda de Nord și Republica Irlanda.

Miercuri, Camera Comunelor votează din nou.

Deputații se vor pronunța în legătură cu ieșirea din clubul comunitar fără acord. Dacă resping și această variantă, joi votează din nou, pentru eventuala prelungire a termenului dincolo de 29 martie, când, teoretic, ar trebui să se producă divorțul.

Mutarea datei este însă problematică, ținând cont că, la sfârșitul lui mai, au loc alegeri pentru Parlamentul European, iar britanicii ar trebui să participe la vot dacă până atunci nu se produce Brexit-ul.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI