Breşă de securitate la Yahoo, bitcoin crește, funcţie de recunoaştere facială la Facebook

8 octombrie 2017, 14:03

Facebook, recunoaştere facială

Ţi-ai uitat parola şi ţi-ai blocat contul de Facebook? Ţi le poţi recupera cu ajutorul propriei fețe. Facebook va introduce în curând funcţia de recunoaştere facială prin care utilizatorul îşi poate reseta oricând vrea parola. Cum s-a gândit Facebook să facă acest lucru? Îţi scanezi figura iar dispozitivul pe care lucrezi o va compara cu imaginile şi clipurile video din contul personal. Dacă se va găsi o compatibilitate, atunci contul va fi deblocat.

Probleme la Nissan

Cum pierzi peste 200 de milioane de dolari când faci o gafă inexplicabilă? Laşi pe mâna unor persoane neautorizate inspectarea calităţii produselor tale. Aşa a făcut compania japoneză Nissan, cel mai mare producător de autovehicule din lume, care acum este obligată să retragă de pe piaţă un milion de maşini, produse în perioada octombrie 2014 – septembrie 2017.

Atac la Yahoo

După 4 ani, compania Yahoo a anunţat că breşa de securitate din 2013 a fost catastrofică. Toate cele trei miliarde de conturi de utilizator au fost penetrate de hackeri, adică de trei ori mai mult decât estimarea iniţială. Astfel, incidentul devine cel mai important furt de date personale într-un atac cibernetic din istorie. Yahoo, care a fost cumpărat de Verizon în 2017, îşi asigura clienţii că hackerii nu au furat nici parole, nici date bancare şi nici informaţii legate de mijloace de plata cu cardul la care au recurs proprietarii de conturi. compormise?

Bitcoin creşte ca-n poveşti

Strategii de pe Wall Street estimează că moneda virtuală bitcoin va ajunge la 6 mii de dolari în 2018, şi chiar la 25 de mii de dolari în 2022. E probabil să nu vă intereseze această ştire dar, pe viitor, ar fi bine să fiţi ceva mai atenţi la monedele virtuale. Pentru că un motiv al creşterii sepctaculoase este utilizarea tot mai mare a tanzactiilor în bani virtuali. S-a constatat o majorare cu 50 la sută a plăţilor electronice. Din această cauză, până şi băncile centrale vor ajunge să achiziţioneze bitcoin chiar dacă preşedinţii acestora fac predicţii contradictorii. Unii ne asigură că fenomenul este mai curând o fraudă de proporţii, alţii că vom fi nevoiţi să renunţăm în următorii ani la bancnotele tipărite.

Raionul de roboţi

Roboţii nu mai sunt de mult un produs de laborator. O companie japoneză a inaugurat o secţie specială într-unul dintre magazinele sale din Tokio, în care vinde exclusiv maşini dotate cu inteligenţă artificală. Roboţii costă între 900 şi 2.700 de dolari. De pildă, unul de mici dimensiuni îl poate ajuta pe proprietar să înveţe limba engleză. Un alt robot te poate ajuta cu rufele murdare. Le poate selecta şi după ce sunt spălate le împachetează în funcţie de mărimi, culori şi material.

Tinerii rebeli ai Chinei

Într-un parc tehnologic din Shanghai a apărut un grup de tineri care se implică voluntar în reglarea unor nevoi banale ale locuitorilor. Cu o simplă aplicaţie, ei pot controla semafoarele din diverse zone şi în funcţie de trafic pot face lumina verde să dureze mai mult. Tinerii nu sunt anajati să presteze astfel de activităţi. Îşi fac de lucru în timpul liber după ce-şi termină programul obişnuit.

Cumpărături în subconştient

S-a inventat un dispozitiv care să analizeze stimulii neurologici şi să inventarieze automat toate produsele disponibile pe eBay. Este monitorizată electroencefalograma şi este stimulează creativitatea şi inspiraţia clienților. Un exemplu practice: unui cumpărător care-şi remobila bucătăria i s-a sugerat, în urma analizei răspunsurilor neurologice, să-şi cumpere un toaster. Iar o doamnă a fost sfătuită să-şi ia o pereche de cizme pe care tocmai şi le cumpărase cu câteva zile în urmă. Semn că încă se gândea la ele.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite