BREAKING NEWS Se decretează starea de urgență în România de la începutul săptămânii viitoare! Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis

14 martie 2020, 18:10

Noul guvern și împreună cu mine ne vom dedica toate energiile 100% pentru a gestiona eficient această criză și, evident, după ce se termină această criză, pentru a guverna foarte bine pentru români și pentru România. Este foarte important ca măsurile care vor fi luate să fie luate la timp, să fie luate în așa fel încât să prindă. Iar pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare, a anunțat Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate.

Această stare de urgență va face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei. În acest fel, guvernul va avea posibilitatea să aloce mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară. În același fel, această situație va permite să se realizeze achiziții într-un timp foarte scurt, cu proceduri simplificate, punând astfel la dispoziția guvernului toate instrumentele necesare pentru a gestiona în modul cel mai eficient criza generată de coronavirus, a adăugat președintele.

„Dar, dragi români, autoritățile își fac treaba, guvernul și-a făcut treaba și până acum foarte bine. Dar singuri nu vom reuși să facem decât o parte din treaba care trebuie făcută. Avem nevoie de voi, dragi români, avem nevoie de voi ca să respectați îndrumările, indicațiile autorităților, avem nevoie să respectați regulile de igienă care sunt transmise pe canalele publice și da, avem nevoie să evitați contactele care nu sunt absolut necesare. Știu că acest lucru este puțin mai greu, și da, avem nevoie să vă informați corect, să vă informați corect, din surse publice, direct de la autorități„, a subliniat Klaus Iohannis.

Pentru a veni în sprijinul părinților care au copii de vârstă școlară, am promulgat astăzi legea care le permite părinților, în condiții speciale, să stea acasă. Împreună și numai împreună vom reuși să trecem cu bine și peste această criză„, a conchis președintele.

Ludovic Orban și miniștrii cabinetului său au ieșit din izolare pentru depunerea jurământului la Palatul Cotroceni.

Ceremonia de depunere a jurământului a avut loc cu masca de protecție pe față și cu mănuși pe mâini!

Toate consumabilele au fost aruncate după ce au fost folosite de către fiecare ministru care a depus jurământul.

Următorul ministru a depus jurământul doar după ce spațiul a fost dezinfectat.

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 21/2004, situaţia de urgenţă reprezintă un eveniment excepţional, cu caracter nonmilitar, care prin amploare şi intensitate ameninţă viaţa şi sănătatea populaţiei, mediul înconjurător, valorile materiale şi culturale importante. Pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse suplimentare şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite