Brazilia, pe primul loc la îmbolnăviri cu COVID-19: Sistemul sanitar este paralizat, cimitirele abia fac față înhumărilor. America de Sud, noul epicentru al pandemiei

24 iunie 2020, 07:29

Doar cele trei fiice și un prieten au avut voie să participe de la distanță la funeraliile lui Nova Iguacu, un brazilian de 70 de ani din Rio de Janeiro care a murit de Covid-19.

El este una dintre cele peste 51 de mii de victime făcute de această molimă. Fiicele spun că avea probleme de sănătate, dar nu știu cum s-a infectat, pentru că au avut grijă ca tatăl lor să nu iasă și nici să nu intre în contact cu cineva necunoscut.

CINTIA DE CARVALHO, fiica victimei: „Boala ne-a prins pe toţi pe nepregătite şi Brazilia continuă să fie nepregătită să facă faţă pandemiei. Oamenii glumesc, nu respectă nimic, dar după cum vedeţi, Covid-19 există, e adevărat şi tatăl meu a murit din cauza asta.”

Nici în Mexic situația nu pare să se îmbunătățească. În cea mai mare piață din Mexico City, care face livrări la domiciliul a peste 300 de mii de oameni, tot personalul este testat și zilnic se fac dezinfectări de două ori.

Guvernul a făcut campanii de informare a populației, care a început să se teamă de noul coronavirus. Totuși, numărul de cazuri înregistrate în fiecare zi rămâne foarte mare, făcând din Mexic a doua țară din America Latină, după Brazilia, cu un bilanț dramatic.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite