BRAZILIA | Bugetul pentru mediu, tăiat a doua zi după angajamentele asumate la summitul SUA privind clima

Jair Bolsonaro
Jair Bolsonaro
24 aprilie 2021, 11:17

Joi, în cadrul summitului consacrat climei organizat de SUA, Bolsonaro a promis că va dubla până în 2030 bugetul alocat protecţiei mediului şi opririi tăierilor ilegale de păduri, iar administraţia Statelor Unite a salutat acest obiectiv, reprezentând o schimbare de ton pentru liderul de extremă dreapta. Totuşi, mulţi militanţi pentru mediu au atenţionat că nu vor lua în serios angajamentele sale până nu vor vedea un progres real.

Peste mai puţin de 24 de ore, Bolsonaro a promulgat bugetul federal pe 2021 ce prevede între altele 2 miliarde de reali (365 milioane dolari) pentru Ministerul mediului şi agenţiile sale, faţă de 2,6 miliarde de reali anul trecut. Cheltuielile pot fi însă ajustate pe parcursul anului.

„Un simplu discurs nu este suficient”, a subliniat deputatul Rodrigo Agostinho, liderul grupului pentru mediu din Congresul brazilian. „Brazilia trebuie să-şi facă lecţiile”, a îndemnat acesta.

Mai târziu vineri, ministrul mediului, Ricardo Salles, a postat pe social media o solicitare adresată Ministerului Economiei privind o finanţare suplimentară cu 270 de milioane de reali a agenţiei pentru mediu Ibama şi a serviciului pentru parcurile naţionale, Institutul pentru biodiversitate ICMBio.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite