Brazilia a depășit 3.000 de decese și se apropie de 50.000 de contaminări cu COVID-19. La Rio, oamenii au sfidat restricțiile și l-au sărbătorit pe São Jorge

24 aprilie 2020, 08:59

Numărul persoanelor contaminate a ajuns la 49.492, apropiindu-se de pragul de 50.000, a precizat ministerul joi seară.

Curba deceselor şi a cea a contaminărilor rămân ascendente în Brazilia, o ţară în care preşedintele Jair Bolsonaro îşi arată cu regularitate nemulţumirea faţă de măsurile restrictive decise de guvernatorii statelor federaţiei.

Noul ministru al sănătăţii, Nelson Teich, care şi-a preluat funcţia vineri după demiterea controversată a predecesorului său, a afirmat că este prematur să se atribuie creşterea numărului de decese unei recrudescenţe a COVID-19, motivul putând fi şi numărul mai mare de teste realizate.

Miercuri, Nelson Teich a afirmat că guvernul lucrează la un plan de repornire a economiei, conform dorinţei preşedintelui Bolsonaro.

Statul Sao Paulo, unde se înregistrează o treime dintre cazurile de infectare cu coronavirus, prevede să reia gradual şi pe sectoare activităţile economice începând cu 11 mai.

Statele Rio de Janeiro şi Minas Gerais pregătesc măsuri similare, după ce districtul federal Brasilia şi statul Santa Catarina au redeschis deja unele activităţi.

În același timp, la Rio de Janeiro, brazilienii au sfidat interdictia impusă de guvernul regional și l-au sărbătorit pe São Jorge, echivalentul portughez al Sfântului Gheorghe, unul dintre marii sfinți ai creștinismului. Totusi, nu în număr foarte mare, așa cum este obiceiul. Oamenii au adus flori, candele și ofrande de fructe sau alimente. Si catolicii și afro-brazilienii îl sărbătoresc pe Sao Jorge. Cei prezenți au cerut protecția sfântului atât pentru brazilieni, cât și pentru restul lumii.

La Rio, Sao Jorge este venerat și este la concurență cu patronul orașului, San Sebastian. Credința în St. George, exportată în Portugalia din Marea Britanie, a fost adusă în Brazilia de sclavi și a fost integrată repede în cultele afro-braziliene, Candomble și Umbanda.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite