Brazilia, pe mâna extremiştilor. Președintele Jair Bolsonaro, susținător al armelor și nostalgic al dictaturii militare

2 noiembrie 2018, 18:01

Un nostalgic al dictaturii militare începută în 1964 și încheiată în 1985, Jair Bolsonaro a fost supranumit „Trump în varianta tropicală” pentru declarațiile rasiste, sexiste și homofobe, care au dus la numeroase proteste.

Bolsonaro a profitat de nemulțumirea alegătorilor, frustrați de corupția galopantă și rata înaltă a criminalității.

În campania electorală a declarat că va combate infracțiunile dând mai multă putere poliției și liberalizând accesul la arme de foc pentru populație.

Jair Bolsonaro, preşedintele ales: Oamenii cred în noi, vor să facă parte din marea armată care ştie încotro se îndreaptă Brazilia şi cer schimbări. Nu putem să continuăm să flirtăm cu socialismul, comunismul, populismul şi extremismul de stânga.

Apărător al familiei tradiționale, Bolsonaro a beneficiat de susținerea crucială a bisericii evanghelice,  spulberându-și practic rivalul de stânga, Fernando Haddad.

După un lanț nesfârșit de crize, culminat cu debarcarea primei femei președinte Dilma Rousseff, destituită de parlament acum doi ani, în urma unor grave acuzații de corupție, brazilienii își pun toate speranțele în politicianul populist.

Cea mai mare provocare a noului șef de stat este relansarea economică.

Într-o țară în care sărăcia afectează peste 70 la sută din populație și care se îndreaptă, spun specialiștii, spre o criză financiară mai mare decât cea din anii ‘80, promisiunile lui Bolsonaro din campania electorală trebuie să devină cât mai curând fapte, altfel riscă să ducă țara în faliment și să stârnească furia populației.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă