Brazilia: Inspectorii Ministerului Muncii au eliberat peste 200 de muncitori agricoli. Aceștia erau ținuți în condiții de ''sclavie'' și nu aveau asigurată hrana

Inspectorii ai Ministerului brazilian al Muncii au eliberat vineri 212 de muncitori agricoli care erau ţinuţi în condiţii "asemănătoare sclaviei", a anunţat ministerul intr-un comunicat, notează AFP.

18 Martie 2023, 08:33 (actualizat 18 Martie 2023, 12:31) Știrile TVR |
Brazilia, muncitori ținuți în condiții mizere / FOTO: youtube.com
Brazilia, muncitori ținuți în condiții mizere
Ministerul Muncii, Brazilia

Aceşti muncitori au fost eliberaţi în cursul inspecţiilor la producători de alcool şi trestie de zahăr din trei municipalităţi din statele Minas Gerais (sud-est) şi Goias (centru-vest), a indicat ministerul.

Documentul a precizat că această intervenţie ridică la 890 numărul muncitorilor ţinuţi în condiţii nedemne eliberaţi de la începutul anului 2023.

Potrivit sursei, angajatorii nu le-au asigurat muncitorilor hrană, i-au obligat să-şi plătească uneltele de lucru şi cazarea în spaţii insalubre şi nu le-au oferit echipament de protecţie adecvat în condiţiile în care erau expuşi la produse toxice.

Poliţia federală a deschis o anchetă.

În Brazilia, sclavia modernă este legată în principal de activităţile agricole, în special trestie de zahăr şi cafea, dar au fost raportate cazuri şi în zonele urbane, în special în confecţii, munca domestică şi construcţii.

Muncitorii sunt adesea recrutaţi prin agenţii ale intermediarilor în regiunile sărace din nord-estul ţării.

(w620) Ministerul

În 2022, Ministerul brazilian al Muncii a salvat 2.075 de persoane aflate în această situaţie, cea mai mare cifră din 2013 (2.808), reaminteşte AFP.

 

 

sursa Agerpres

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN EXTERN
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 23°C 21°C
IASI 24°C 18°C
CLUJ 14°C 14°C
CONSTANTA 13°C 17°C
CRAIOVA 20°C 19°C
BRASOV 20°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI