Bratislava: Sistemul de rachete S-300 donat Ucrainei de Slovacia este încă operaţional. Informațiile ruse privind distrugerea lui sunt „o minciună”

Sistem antiaerian S-300
Sistem antiaerian S-300
11 aprilie 2022, 14:32

Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse a anunţat luni dimineaţa că rachete Kalibr lansate duminică de Rusia dinspre mare au distrus patru sisteme S-300 care se aflau într-un hangar de la periferia oraşului ucrainean Dnipro şi care i-au fost livrate Ucrainei „de o ţară europeană”, fără a preciza despre ce ţară este vorba.

Informaţii cu privire la distrugerea acestor sisteme au apărut şi duminică, însă premierul slovac Eduard Heger le-a infirmat, citând surse ucrainene.

Rusia nu a dezvăluit ce țară europeană a furnizat sistemele S-300 Ucrainei, dar premierul slovac a făcut anunțul vineri.

„Pot confirma că Republica Slovacă a donat sistemul de apărare antiaeriană S-300, în urma cererii de asistență a Ucrainei. Donarea sistemului nu înseamnă că Republica Slovacă a devenit parte a conflictului armat din Ucraina” – a scris premierul slovac vineri pe Twitter, precizând că acest lucru nu înseamnă cu țara sa s-a alăturat conflictului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite