Braşovul candidează pentru titlul de Capitală Verde a Europei

Brașov
Brașov
8 iunie 2023, 13:47

„Acceptarea dosarului de candidatură ne onorează, mai ales că suntem singurul oraş din România aflat în faza actuală a competiţiei. Candidatura ne obligă să continuăm toate proiectele de transformare a Braşovului într-un oraş cu adevărat verde, prietenos cu mediul, atent la valorosul patrimoniu natural”, a declarat, joi, conform unui comunicat de presă, primarul Braşovului, Allen Coliban.

Potrivit sursei citate, Braşovul are cea mai mare flotă de transport ecologic din România, transportul public fiind modernizat în ultimii ani cu 125 de autobuze şi troleibuze noi, la care se vor mai adăuga alte 73 de autobuze electrice pentru care a fost obţinută finanţare din fonduri europene.

De asemenea, municipiul îşi dezvoltă propriul parc fotovoltaic şi va deveni, în următorii ani, independent energetic în privinţa consumului public.

Un număr de 27 de instituţii de învăţământ din oraş sunt parte a unui proiect cu finanţare europeană ce vizează producerea de energie verde, acest tip de proiecte poziţionând Braşovul „în avangarda oraşelor care implementează politici verzi”.

În total sunt zece oraşe care candidează pentru titlul de Capitală Verde, celelalte nouă fiind: Brescia (Italia), Cagliari (Italia), Graz (Austria), Guimaraes (Portugalia), Logrońo (Spania), Novara (Italia), Poznan (Polonia), Rzeszow (Polonia) şi Vilnius (Lituania).

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă