Brânza cipriotă halloumi va primi statut de produs protejat UE

Brânză halloumi pe grătar
Brânză halloumi pe grătar
6 aprilie 2021, 15:39

”Din păcate, în ultimii ani, numeroase state au încercat să ne copieze. Aşa că statutul ne va ajuta foarte mult”, a spus unul dintre producători.

În prezent al doilea cel mai valoros produs de export din Cipru, după cele farmaceutice, industria a înregistrat anual o creştere între 20% şi 22% în ultimii cinci ani, conform datelor oficiale.

Drumul către asigurarea statutului de produs protejat nu a fost lipsit de obstacole, inclusiv dezacorduri cu privire la procentele de lapte de capră, oaie şi vacă din reţetă.

Până în 2024, aceste procente vor fi stabilite prin decret. Apoi, cel puţin 50% vor fi lapte de oaie şi de capră, restul lapte de vacă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite