Brandul turistic al României, de la frunză la oaie. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, argumentează: "Oaia este o statuie vie"

Brandul turistic al României ar putea trece într-o nouă etapă: celebra frunză ar putea să fie înlocuită cu o oaie. Ministrul Mircea Dobre vrea să folosească legenda Mioriței ca să atragă turiștii străini. Ideea nu i-a încântat pe operatorii din domeniu. Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a adus în schimb argumente în favoarea demersului. El a declarat că "oaia este o statuie vie" și că dacă "lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie"

30 Mai 2017, 14:44 (actualizat 30 Mai 2017, 23:51) Știrile TVR |
Oaia, de la ”statuie” la brand turistic
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Mai în glumă, mai în serios, doi dintre miniștrii guvernului Grindeanu, cel al Agriculturii și cel al Turismului, par să găsească în oaie o sursă de inspirație. Din care, spun ei, România ar avea de câștigat.

”Este doar o definiţie, argumentele se găsesc în străfundul analizei pentru fiecare şi pentru orice loc. Uitaţi-vă în orice parte a țării cât de frumos este acest animal pe păşunile verzi ale ţării românești”, a explicat ministrul Agriculturii.

La Consiliul Consultativ de săptămâna trecută, ministrul Turismului, Mircea Dobre, i-a anunțat pe tur-operatori că vrea ca Miorița să fie imaginea turismului românesc.

Mircea Dobre spune că așa cum Franța are cocoșul galic și Spania taurul, România ar putea atrage turiști cu oaia. Deloc încântați că oaia ar putea înlocui celebra frunză din brandul de țară, operatorii din turism au respins propunerea.

În replică, ministrul susține că au înțeles greșit. Brandul de țară nu poate schimbat până la sfârșitul lui 2020, în condițiile în care s-au folosit fonduri externe pentru elaboarea sa. Asta însă nu-l împiedică să folosească simboluri și legende naționale pentru promovare turismului. Și le-a cerut operatorilor din turism să vină cu idei pentru broșurile turistice la următoare ședință consultativă, care va fi înregistrată și făcută publică.

A comentat subiectul la Ora de Știri Răzvan Pascu, consultant pe marketing în turism.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 11°C 13°C
CLUJ 11°C 15°C
CONSTANTA 10°C 11°C
CRAIOVA 12°C 19°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI