Brăila: Navele de pasageri 'Lacu Sărat' şi 'Chira Chiralina' şi-au reluat cursele de agrement pe Dunăre

Navele de pasageri "Lacu Sărat" şi "Chira Chiralina", destinate transportului de persoane în regim de agrement, şi-au reluat cursele pe Dunăre, sistate temporar din lipsă de personal autorizat, potrivit informaţiilor făcute publice de primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

02 August 2022, 17:22 (actualizat 02 August 2022, 17:24) Știrile TVR |
Nava Chira Chiralina

"Am reuşit să încheiem contract cu jumătate de normă pentru timonier şi căpitan şi am reluat cursele de agrement pe Dunăre cu navele de pasageri Lacu Sărat şi Chira Chiralina. Este foarte greu să găsim personal autorizat pentru aceste nave, având în vedere că salariile din sistemul public sunt cu mult mai mici decât cele din mediul privat", a explicat Marian Dragomir.

Plimbările pe Dunăre cu navele "Lacu Sărat" şi "Chira Chiralina" se fac pe sub Podul Suspendat peste Dunăre, care constituie principalul punct de atracţie pentru pasageri.

Nava "Lacu Sărat" poate transporta maxim 90 de pasageri, iar "Chira Chiralina, maxim 25 de persoane. Înscrierile se fac de luni până joi, între orele 8,30 şi 16,30, iar vineri între orele 8,30 şi 12,00, iar condiţia pentru plecare în călătorie este ca navele să atingă numărul minim de pasageri.

Nava de pasageri "Lacu Sărat" a fost construită în anul 1990, în Şantierul Naval Brăila, şi se află în administrarea Serviciului de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară Brăila, serviciu public din cadrul Consiliului Local Municipal Brăila. Deşi reparaţiile au fost finalizate în 2019, nava nu a putut circula în anul 2020, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, iar anul trecut a circulat cu număr redus de pasageri.

Nava "Chira Chiralina" a fost construită cu fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, valoarea totală de realizare a şalupei fiind de 975.000 lei, dintre care 907.500 lei reprezintă fonduri europene, iar 67.000 lei contribuţia Primăriei Brăila, de la bugetul local. Nava are o lungime de 16 metri şi a fost lansată la apă în iunie 2020. Şalupa a fost botezată "Chira Chiralina" în amintirea "femeii simbol" a Brăilei, făcută celebră de Panait Istrati în operele sale.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 30°C
IASI 26°C 29°C
CLUJ 23°C 25°C
CONSTANTA 26°C 29°C
CRAIOVA 27°C 26°C
BRASOV 25°C 26°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI