Brăila: Cursele de agrement pe Dunăre, oprite la o lună după de au fost reluate, din lipsă de personal autorizat

Vas agrement Chira Chiralina
Vas agrement Chira Chiralina
17 iunie 2022, 14:26

Nu se găsesc un timonier şi un căpitan fluvial, potrivit informaţiilor făcute publice de Serviciul de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară (STPLCAP) din cadrul Consiliului Local Brăila.

Potrivit directorului STPLCAP, serviciul care administrează navele, Mihai Rusinoiu, încă de la începutul anului au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de timonier şi căpitan fluvial, însă acestea au rămas neocupate din lipsă de solicitanţi.

În prezent, procedura de organizare a unui nou concurs pentru ocuparea celor două posturi cheie se efectuează în condiţii de maximă siguranţă, pentru reluarea cât mai rapidă a curselor de agrement pe Dunăre.

Din data de 14 mai, de când au fost reluate cursele cu navele „Lacu Sărat” şi „Chira Chiralina”, la bordul celor două ambarcaţiuni au urcat aproximativ 2.000 de persoane, preţul unui bilet fiind de 15 lei şi., respectiv, 20 lei.

Nava de pasageri „Lacu Sărat” a fost construită în anul 1990, în Şantierul Naval Brăila şi se află în administrarea Serviciului de Transport Public Local de Călători şi Administrare Portuară Brăila, serviciu public din cadrul Consiliului Local Municipal Brăila. Deşi reparaţiile au fost finalizate în 2019, nava nu a putut circula în anul 2020, din cauza restricţiilor impuse de pandemie, iar anul trecut a circulat cu număr redus de pasageri.

Nava „Chira Chiralina” a fost construită cu fonduri europene nerambursabile accesate prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, valoarea totală de realizare a şalupei fiind de 975.000 lei, dintre care 907.500 lei reprezintă fonduri europene, iar 67.000 lei contribuţia Primăriei Brăila, de la bugetul local. Nava are o lungime de 16 metri şi a fost lansată la apă în iunie 2020. Şalupa a fost botezată „Chira Chiralina” în amintirea „femeii simbol” a Brăilei, făcută celebră de Panait Istrati în operele sale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite