Braconajul în arii protejate a luat amploare. Cazurile de trafic de păsări rare pot fi semnalate la 112

20 martie 2017, 09:54

Un astfel de exemplar, protejat de lege, se vinde cu 10 – 15 lei pe piaţa neagră. Cele mai căutate de braconieri sunt păsările sălbatice, precum cinteza, sticletele, scatiul sau câneparul. Toate, protejate prin lege. Iar comercializarea lor este interzisă.

De această dată, păsările au fost confiscate şi eliberate apoi în Parcul Carol. Dar, braconajul de specii rare este în toi, ne avertizează biologii. Ajunse în captivitate, păsările nu suprevieţuiesc.

În Bucureşti, cele mai vânate locuri sunt Delta Văcăresti şi Lacul Morii, unde trăiesc sute de specii de păsări protejate prin lege. Iar braconierii au tot felul de metode prin care să ademenească înaripatele. Cea mai folosită este metoda beţelor cu clei.

Poliţiştii le-au luat urmele braconerilor. Peste 750 de infracţiuni de braconaj au fost depistate în ultimele şase luni.

„Aripi libere” este proiectul prin care Societatea Ornitologică Română îi îndeamnă pe cetăţeni să semnaleze la 112 orice caz de braconaj sau trafic de păsări rare. Biologii merg şi în şcoli pentru a le explica elevilor drama din spatele păsărilor frumoase din colivii.

Braconajul în arii protejate, cum este Delta Văcăreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite