Brașov: Angajați din trei spitale, acuzați că au avut concedii medicale false pentru a nu trata pacienţi în perioada stării de urgenţă

21 mai 2020, 08:00

Potrivit unor surse din cadrul unui spital, asistente medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov ar fi susținut că sunt bolnave și au cerut concedii medicale.

În acest timp ar fi continuat să lucreze la un azil de bătrâni din Moieciu de Jos. Conducerea acestui cămin privat a mai fost cercetată în urmă cu doi ani într-un dosar penal pentru infracțiunea de evaziune fiscală, care încă nu s-a soluționat.

Polițiștii și procurorii au făcut percheziții la cele trei spitale în care lucrează cadrele medicale suspectate de luarea concediilor medicale fără să aibă, de fapt, nevoie.

„Polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada stării de urgență, cadre medicale sau angajați ai unor instituții, s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, solicitând și beneficiind în acest sens, de certificate de concedii medicale fictive și totodată de materiale de uz sanitar în interes propriu”, spune Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Brașov.

Reprezentanții DSP dar și cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov ajută în această anchetă.

”Rolul nostru este este doar de a sesiza aspectele neconforme privitoare la condițiile de igienă , la organizare , la circuite”, declară dr. Andrea Neculau, director DSP Brașov.

Procurorii au făcut percheziții în cele trei spitale de unde au luat mai multe documente. Zece persoane au fost audiate până acum în acest caz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite