Brașov: Dosar penal în cazul gemenilor morți la două luni de la naștere

14 februarie 2020, 18:06

Gemenii, un băiat și o fetiță, s-au născut prematur, la maternitatea din Brașov. Au rămas în grija medicilor o lună înainte de externare.

Pe 2 februarie, după prima lună de stat cu familia acasă, în localitatea brașoveană Apata, băieţelul a fost internat la Spitalul de Copii din Braşov cu pneumonie şi insuficienţă respiratorie severă. Peste câteva zilie şi surioara lui a ajuns la spital cu aceleaşi probleme. După tratamente, fetița a fost externată pe 10 februarie, iar băiețelul peste încă o zi.

Medicii susţin că gemenii au fost externați cu stare generală bună. Joi dimineață, băiețelul a fost găsit fără suflare, în pat. Părinţii au anunţat poliţia iar oamenii legii cu trimis fetiţa la spital pentru că nici ea nu se simţea bine.

Medicii de la spitalul de pediatrie nu-și explică de ce starea copiilor s-a agravat atât de rapid. Sunt de părere că nașterea prematură și condițiile de trai ar fi putut afecta sănătatea copiilor. Bebelușii au stat într-o casă în care locuiau 4 familii.

Cele mai importante sunt acum concluziile medicilor legiști. Le asteaptă şi poliţiştii care au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite