Botezul lingurii de lemn pentru bucătarii de elită. Asociația Discipolii Escoffier are filială în România

13 decembrie 2019, 20:10

20 dintre cei mai buni și mai experimentați bucătari și reprezentanți din domeniul ospitalității din România au fost primiți în rândurile asociației Discipolii Escoffier.

În timpul ceremoniei, noii membri au primit o eșarfă și o diplomă, iar apoi au fost „botezați” cu o lingură uriașă de lemn, cu care sunt bătuți camaraderește pe umeri.

La ceremonia de la Predeal a participat Michel Escoffier, strănepotul maestrului bucătar francez Auguste Escoffier.

Sunt 4 categorii de discipoli, care primesc eșarfe de culori diferite.

Asociația Discipolii Escoffier are delegații în 26 țări și mai mult de 25 000 de membri.

România este prima țară din Europa de Est în care a fost deschisă o filială.

Asociația onorează memoria lui Auguste Escoffier, cel care a revoluționat organizarea muncii în bucătărie și a promovat idei noi în modul de servire în restaurant.

A fost fascinat de ştiinţa alimentelor, mai ales de modul în care poţi păstra mâncarea. El a inventat metoda sosului de tomate şi a cubului de bulion şi a creat propria linie de sosuri şi murături îmbuteliate.

Cartea lui Auguste Escoffier, Ghidul Culinar, publicată în 1903, este și astăzi biblia oricărui mare bucătar.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite