Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand Politica de cookies Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.

Botezul lingurii de lemn pentru bucătarii de elită. Asociația Discipolii Escoffier are filială în România

Cea mai importantă asociație mondială din domeniul gastronomic, Discipolii Escoffier, și-a creat o filială în România și a început să primească în rândurile ei primii bucătari de elită. Cei care devin membri ai asociației participă la o ceremonie specială și depun un jurământ prin care se angajează să ducă mai departe valorile culinare ale lui Auguste Escoffier, considerat părintele bucătăriei moderne.

13 Decembrie 2019, 20:10 |
Botezul lingurii de lemn
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

20 dintre cei mai buni și mai experimentați bucătari și reprezentanți din domeniul ospitalității din România au fost primiți în rândurile asociației Discipolii Escoffier.

În timpul ceremoniei, noii membri au primit o eșarfă și o diplomă, iar apoi au fost "botezați" cu o lingură uriașă de lemn, cu care sunt bătuți camaraderește pe umeri.

La ceremonia de la Predeal a participat Michel Escoffier, strănepotul maestrului bucătar francez Auguste Escoffier.

Sunt 4 categorii de discipoli, care primesc eșarfe de culori diferite.

Asociația Discipolii Escoffier are delegații în 26 țări și mai mult de 25 000 de membri.

România este prima țară din Europa de Est în care a fost deschisă o filială.

Asociația onorează memoria lui Auguste Escoffier, cel care a revoluționat organizarea muncii în bucătărie și a promovat idei noi în modul de servire în restaurant.

A fost fascinat de ştiinţa alimentelor, mai ales de modul în care poţi păstra mâncarea. El a inventat metoda sosului de tomate şi a cubului de bulion şi a creat propria linie de sosuri şi murături îmbuteliate.

Cartea lui Auguste Escoffier, Ghidul Culinar, publicată în 1903, este și astăzi biblia oricărui mare bucătar.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 8°C
IASI 5°C 9°C
CLUJ 2°C 3°C
CONSTANTA 2°C 7°C
CRAIOVA 4°C 9°C
BRASOV 1°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
CURS BNR - 20 Ianuarie 2020, 21:47
 
INDICI BVB
 
INDICE BET
Data: 20-01-2020
Deschidere: 10087.42
Maxim: 10127.03
Mimim: 10086.44
Variatie: 0.08%
TLV
2.63
0.19%
SIF5
2.76
1.1%
FP
1.26
0%
BRD
15.96
0%
SIF1
3.01
1.7%
SIF4
0.96
5.66%
SIF2
1.85
2.24%
SIF3
0.43
4.08%
SNP
0.45
0.67%
TEL
20.00
1.72%
ARHIVĂ ȘTIRI