Boris Johnson nu demisionează, dar a promis că raportul despre petrecerile din Downing Street 10 din timpul restricțiilor va fi făcut public

27 ianuarie 2022, 21:14

Întrebat dacă raportul va fi publicat integral, Boris Johnson a răspuns simplu: „Desigur”. Premierul a dat, însă, din umeri când a fost întrebat despre data când va putea fi citi documentul. El și-a cerut scuze poporului pentru că a neglijat restricțiile și a participat la petrecerile organizate în Downing Street.

Boris Johnson: „Ştiu cât de enervant poate fi pentru oamenii din toată ţara că în timp ce ei făceau sacrificii uriaşe, când ei păstrau disciplina, respectau regulile, recomandările, făceau ce trebuia făcut, se întâmpla ce se întâmpla în Downing Street 10.”

Boris Johnson a avut un succes uriaș în 2019 când a câștigat cea mai mare majoritate pentru conservatori din ultimii 30 de ani. Acum este în centrul unui scandal uriaș după ce s-a aflat că în timpul restricțiilor la reședința oficială a șefului guvernului britanic s-au organizat petreceri la care a participat și el. A refuzat să demisioneze acum, dar a promis că va face acest gest dacă investigația începută va duce la concluzia că a încălcat regulile.

Ghinionul politic îl urmărește, însă, pe excentricul premier. În presă au apărut acuzații că, în timpul retragerii din Afghanistan, armata a dus acasă câini și pisici și i-a lăsat în urmă pe mulți afgani cu care a colaborat. Premierul a respins acuzațiile despre care a spus că sunt doar „prostii”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite