Boris Johnson: Dacă Putin ar fi fost femeie, nu ar fi invadat Ucraina

Boris Johnson la Summit-ul G7
Boris Johnson la Summit-ul G7
29 iunie 2022, 09:40

În acelaşi timp, şeful guvernului britanic a constatat că, în timp ce liderii G7 (Grupul celor mai puternice şapte economii ale lumii) vor cu ‘disperare’ ca războiul din Ucraina să se termine, nu există pe moment o ‘posibilă înţelegere’.

Exprimându-se după summitul G7, care s-a încheiat marţi în Bavaria, Boris Johnson a declarat pentru postul de televiziune german ZDF: ‘Dacă Putin ar fi fost femeie, ceea ce, evident, nu este, însă dacă ar fi fost, chiar nu cred că ar fi început un război nebun, macho – invazia şi violenţa în modul în care a făcut-o‘.

Dacă vreţi un exemplu de masculinitate toxică, asta este ceea ce face el în Ucraina‘, a spus Johnson, adăugând că ‘aveţi nevoie de mult mai multe femei în funcţii de conducere’.

Toţi vor ca războiul să se termine

Totodată, premierul britanic a spus că reuniunea la vârf a G7 a fost ‘incredibilă’ întrucât liderii celor şapte puteri ‘s-au apropiat din ce în ce mai mult’.

Logica este că da, desigur, toţi vor ca războiul să se termine, vor cu disperare ca războiul să se încheie, dar nu există o posibilă înţelegere. Putin nu face o ofertă de acord, (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelensky nu poate face o ofertă de acord‘, constată Johnson.

Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a ajuta la schimbarea dinamicii conflictului şi a obţine pentru Zelenski ‘cea mai bună poziţie posibilă de a negocia când şi dacă se va ajunge la discuţii în cele din urmă’, a spus prim-ministrul britanic.

‘Noi dorim într-adevăr să le oferim ucrainenilor o rezistenţă strategică’, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite