Boris Johnson: „Mai bine mort într-un şanţ decât să amânăm Brexit-ul!” Premierul britanic este tot mai contestat

6 septembrie 2019, 18:49

Boris Johnson se află într-un turneu prin Regat, într-o ultimă încercare de a mai câștiga adepți la planul său privind alegerile anticipate.

Luni, Camera Comunelor ar trebui să se pronunțe din nou asupra moțiunii. Premierul promite noi piețe de desfacere, în special pentru scoțieni, dar Partidul Național Scoțian declară că este interesat ca Regatul Unit să nu se retragă din Uniune fără un acord.

Tensiunea din sânul clasei politice se resimte și în rândul populației. Aflat în nordul Angliei, premierul Boris Johnson a fost apostrofat de un cetățean de rând: – „Ar trebui să fiţi la Bruxelles să negociaţi. Unde au loc negocierile? Sunteţi în Morley, Leeds. Ar trebui să fiţi în Bruxelles să negociaţi ieşirea din UE. Vă jucaţi! Toată ţara ştie asta.”

„- Nu e adevărat întru totul!”

Și confruntările lui Boris Johnson nu s-au terminat aici. Aflat la școala de poliție din Yorkshire, ziariștii i-au cerut premierului să dea garanții că nu se va duce la Bruxelles ca să ceară încă o amânare a Brexitului.

„Da! Pot să dau garanţii. Mai bine mort într-un şanţ!”, a declarat premierul britanic.

Între timp, laburiștii au reușit să coaguleze întreaga opoziție împotriva propunerii lui Johnson de a solicita alegerile anticipate înainte de summitul Uniunii de la jumătatea lunii octombrie.

Boris Johnson vrea alegeri pe 15 octombrie, înainte de summitul de la Bruxelles din 17 si 18 octombrie si înainte de data de 19 octombrie – pâna când ar trebui să ceară o extindere a termenului pentru părăsirea UE.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite