Boris Johnson: „Cred că ucrainenii au arătat curajul unui leu, dar tu, Volodimir, ai fost răgetul leului”. Admirația britanică se concretizează în rachete anti-navă și blindate trimise Ucrainei

10 aprilie 2022, 15:30

Datorită leadershipului președintelui Zelenski și curajului poporului ucrainean, planurile monstruoase ale lui Vladimir Putin sunt dejucate, a declarat premierul britanic, la Kiev.

Boris Johnson a anunțat o serie de masuri de sprijin militar pentru Ucraina, garanții pentru un credit de 500 de milioane de dolari de la Banca Mondială, liberalizarea tarifelor asupra majorității importurilor din Ucraina și facilități vamale.

Ajutorul se adaugă unor echipamente militare de ultimă generație, în valoare de 100 de milioane de lire sterline.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii:Cred că ucrainenii au arătat curajul unui leu, dar tu, Volodimir, ai fost răgetul leului„.

Diplomația de criză și curajul politic au fost ilustrate și în centrul Kievului, unde cei doi au făcut o scurtă plimbare.

Este extraordinar, sunt foarte fericit. Vreau să-i spuneţi că îi vom fi recunoscători întotdeauna„, a strigat un trecător. Boris Johnson a venit și i-a strâns mâna.

Între timp, Rusia susține că a distrus un convoi de blindate al ucrainenilor, iar ministerul rus al Apărării a transmis imagini cu elicoptere de atac, fără a preciza data evenimentului. O coloană cu sute de vehicule militare ruse se deplasează spre est, iar Ucraina a confirmat 9 coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din regiune.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite