Bookfest 2022. Sute de vizitatori în primele două zile ale târgului. Noutăți și surprize la Salonul Internaţional de Carte

2 iunie 2022, 14:07

Anul acesta la Bookfest există un stand unde vizitatorii pot asculta în căști fragmente din cărți, pe care apoi pot să le cumpere.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest s-a deschis miercuri, pe parcursul celor cinci zile multe dintre evenimentele târgului fiind organizate în tandem cu Japonia, invitatul de onoare al celei de a XV-a ediţii a evenimentului.

Programul târgului este: 10:00 – 20:00 pentru zilele de joi şi duminică (2 şi 5 iunie), respectiv 10:00 – 21:00, pentru zilele de vineri şi sâmbătă (3 şi 4 iunie).

Reprezentanţii editurilor de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest au fost plăcut surprinşi de interesul bucureştenilor pentru lectură în primele două zile ale târgului, transmite Agerpres.

Printre noutăţile ediţiei din acest an ale editurii Curtea Veche se numără „Aspecte ale noului radicalism de dreapta” de Theodor W. Adorno, ediţia de colecţie scoasă în parteneriat cu Centrul Ceh, „Deţinut politic şi preşedinte” de Václav Havel, dar şi dezbateri pe marginea volumelor „Regii şi reginele noastre” de Adrian Cioroianu, o serie de istorii pentru tineri şi copii care spune povestea Casei Regale a României sau o întâlnire cu ambasadorul Emil Hurezeanu şi cu jurnalistul Ion M. Ioniţă pe marginea unei cărţi extrem de actuale – „Drumul Rusiei”.

Printre recomandările editurii Nemira se numără: „O vară italiană” de Rebecca Serle, care vorbeşte de bucuria de a te regăsi şi bucuria de a trăi, „Ministerul pentru viitor” de Kim Stanley Robinson, una dintre cărţile preferate ale lui Barack Obama, „Născut în afara legii” de Trevor Noah sau „Cafe gourmand” de Marius Constantinescu.

Cele mai importante evenimente ale editurii Corint vor fi pe zona de istorie.

Un prim eveniment este dezbaterea despre Rusia – „Rusia încotro?”, o analiză a spaţiului postsovietic pornind de la trei dintre cărţile proaspăt apărute – „Vorî: Hoţi şi asasini. Supermafia rusă”, „Crimeea şi noul imperiu rus”, „Memoriile unui mercenar din Grupul Wagner”. Invitaţi sunt Adrian Cioroianu, Cristian Diaconescu, Ion M. Ioniţă, Cosmin Popa, Magda Grădinaru.

Din oferta editurii nu lipsesc lansări, precum „Siria. Ţara care ne-a fost casă” de Alia Malek şi dezbatere cu invitaţi speciali – istoricul şi publicistul Fatma Yilmaz, Cătălin Gomboş şi Magda Grădinaru, sau dezbaterea „Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite şi China războiul?” de Graham Allison, invitaţi Adrian Cioroianu, Cristian Diaconescu, istoricul militar Florin Şperlea şi traducătoarea Anca Irina Ionescu.

O altă lansare de carte şi dezbatere este „Cuptoarele morţii. Mărturia unei supravieţuitoare de la Auschwitz”, scrisă de o supravieţuitoare născută la Cluj, Olga Lengyel, invitat special Maria-Camelia Crăciun, de la catedra de Studii Iudaice a Universităţii din Bucureşti.

Printre cele mai importante lansări ale editurii RAO se numără „Calea aurită”, „Statuia vivantă”, „Actorul, Bufonul, Clovnul”, trei volume de Mihai Mălaimare, „Adu-ţi aminte să nu uiţi” de Ştefan Mitroi şi „Daci nemuritori” de Ana Calina Garaş.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite