Bookfest, la final: Bucurii și provocări pentru editori și cititori. Ce cărți au fost în topul vânzărilor

5 iunie 2022, 21:09

Industria cărții din România a supraviețuit restricțiilor din pandemie fără nici un ajutor de la stat. O spune chiar Mihai Mitrică, președintele Asociației Editurilor care susține că cele 100 de milioane de euro promise de autorități pentru sectorul cultural s-au dovedit o himeră.

Editorii supraviețuiesc însă cu imaginație. Iar cărțile pentru copii deschid apetitul pentru pagina tipărită de la cele mai mici vârste. Există cărți cu abțibilduri și cu magneți, cărți sonore, cu litere și cu cifre pentru toate vârstele.

Cititorii nu mai cheltuiesc pe cărți la fel de mult ca în anii trecuți, dar reluarea Bookfest îi bucură. Tinerii știu exact ce vor să cumpere pentru că s-au documentat pe internet.

În anii pandemiei, editorii au învățat să fie mult mai atenți la dorințele cititorilor. Iar la târg au venit cu titluri din domenii țintă: psihologie, psihanaliză, istorie sau mari autori români. Între timp au apărut și alte provocări pentru industria cărții: scumpirea accelerată a hărtiei și tiparului.

Televiziunea Română a organizat un colț de lectură la Bookfest. Iar vedetele TVR au citit în fiecare zi pasaje din cărți preferate. Citește, fii deștept! este îndemnul pe care îl transmitem tuturor telespectatorilor și nu numai!

Volumele „Noi suntem români (nimeni nu-i perfect)” de Radu Paraschivescu, „Minciuna lui Michelangelo. Catedrala în flăcări” de Igor Bergler, „Legea inocenţei” de Michael Connelly, „O vară italiană” de Rebecca Serle, „10 minute şi 38 de secunde în lumea asta stranie” de Elif Shafak sau „Creierul fericit” de Loretta Graziano Breuning se numără printre cele mai vândute titluri ale ediţiei 2022 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite