Bombardiere strategice rusești, în misiune de patrulare deasupra mărilor Ohoţk şi Japoniei

Bombardier rusesc Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune
Bombardier rusesc Tu-22M3 cu rază lungă de acţiune
19 aprilie 2023, 12:07

Pe lângă patrulare, misiunea bombardierelor strategice rusești a constat în sprijinirea unităţilor Flotei Rusiei din Pacific în cursul exerciţiilor pe care le desfăşoară începând de vinerea trecută, a precizat ministerul.

„Toate zborurile avioanelor strategice sunt efectuate în strictă conformitate cu normele internaţionale privind utilizarea spaţiului aerian deasupra apelor neutre, fără încălcarea frontierelor altor state”, se subliniază în comunicatul instituţiei de la Moscova.

Anunţând începerea exerciţiilor navale săptămâna trecută, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a declarat că obiectivul principal al acestora este „creşterea capacităţii forţelor armate ruse de a respinge o agresiune din partea unui potenţial inamic pe mări şi oceane”.

„Este necesar să exersăm acţiuni menite să împiedice desfăşurarea de forţe inamice într-o zonă operativă importantă din Pacific, în partea de sud a Mării Ohoţk, precum şi posibilitatea debarcării acestora în Kurilele de Sud şi în Insula Sahalin”, a declarat Şoigu.

Disputa legată de cele patru insule Kurile (numite Teritoriile de Nord de Japonia), a căror suveranitate este revendicată de Tokyo, a împiedicat  semnarea unui tratat de pace între Rusia şi Japonia după Al Doilea Război Mondial.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite