Bombardiere strategice americane au survolat peninsula coreeană

2 mai 2017, 15:52

Misiunea bombardierelor strategice B-1B Lancer a fost una de antrenament, alături de aparate sud-coreene. Potrivit Forţelor Aeriene Americane din Pacific, Statele Unite desfăşoară operaţiuni de prezenţă continuă a bombardierelor ca parte a unei rutine, capacitatea de desfăşurare avansată sprijinind securitatea regională şi aliaţii din regiunea India-Asia-Pacific. Coreea de Nord a denunţat prezenţa bombardierelor americane.

„Deţinând o sabie preţioasă de arme nucleare, urmărim îndeaproape manevrele militare ale inamicului cu pregătiri complete de luptă”.

Phenianul a ameninţat din nou că va scufunda portavionul dintr-o singură lovitură – dar regimul face frecvent asemenea declaraţii bombastice. Pe de altă parte, prezenţa americană este mai semnificativă decât de obicei – o adevărată „armada”, chiar în cuvintele preşedintelui Donald Trump. Care, deşi pe de-o parte condamnă regimul de la Phenian, pe de alta spunea despre liderul nord-comunist că este un băiat deştept, iar acum afirmă că, în împrejurările potrivite, ar fi chiar onorat să îl întâlnească pe Kim Jong Un. Potrivit Naţiunilor Unite, regimul de la Phenian încalcă grav drepturile omului şi s-ar putea face vinovat chiar de crime împotriva umanităţii.

SEAN SPICER, purtătorul de cuvânt al Casei Albe: „Ar trebui să vedem imediat cum îşi reduc din comportamentul provocator. Asta înseamnă multe condiţii care ar trebui să fie îndeplinite. Şi ar trebui să demonstreze bună credinţă. Evident, aceste condiţii nu sunt îndeplinite”.

După ce Phenianul a făcut noi teste nucleare şi ale unor rachete balistice, interzise explicit prin rezoluţiile Consiliului de Securitate, Statele Unite şi Coreea de Sud au grăbit instalarea sistemului antirachetă Thaad. Acesta este acum complet funcţional, dar a stârnit îngrijorarea Beijingului, care afirmă că poate fi folosit pentru spionarea teritoriului chinez.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă