„Bombardamentele s-au intensificat în ultimele două zile. Încearcă să avanseze, dar nu reușesc”. Rușii nu pot trece de Bahmut

22 aprilie 2023, 19:35

Militarii ucraineni rezistă de câteva luni în bătaia artileriei rusești. Misiunea este de a apăra poziții în Bahmut, regiunea Donețk, și de a nu permite inamicului să ocupe poziţii noi.

Orașul este o ruină, populația a fost evacuată, infrastructura distrusă.

Bahmut este considerat cel mai fierbinte punct de pe harta militară a Ucrainei, un simbol al rezistenţei ucrainene în fața asaltului Rusiei.

Șeful grupării de mercenari Wagner a declarat recent că luptătorii săi ar controla peste 80% din oraș. Armata ucraineană a negat acest lucru.

Bombardamentele s-au intensificat în ultimele două zile. Încearcă să avanseze, dar nu reușesc„, explică soldații ucraineni.

Bătălia pentru Bahmut este crâncenă, dusă cu artilerie și lovituri cu rachete pe un câmp de luptă minat.

Vom reuşi. Nu există altă cale. Altfel de ce am fi aici? Luptătorii noștri sunt pregătiți să lupte împotriva inamicului și să-l respingă„, spune un militar ucrainean.

Ne concentrăm pe recucerirea teritoriilor ocupate„, a declarat președintele Volodimir Zelenski, care a anunțat crearea de noi unităţi militare, în perspectiva contraofensivei împotriva trupelor ruse de ocupație.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite