Bombardamentele continuă în Fâșia Gaza. Operațiunile terestre au fost extinse. Noi poziţii ale Hamas au fost atacate. Elicopterele israeliene au survolat Ashkelon

29 octombrie 2023, 10:22

Forţele de apărare israeliene (IDF) au anunţat duminică că au atacat noi poziţii ale grupării islamiste Hamas, în timp ce îşi intensifică operaţiunile terestre în Fâşia Gaza, potrivit dpa.

Avioanele de vânătoare israeliene au bombardat peste 450 de ţinte în ultimele 24 de ore, inclusiv centre de comandă, posturi de observare şi rampe de lansare a rachetelor antitanc, au indicat IDF duminică dimineaţa pe Telegram.

Unităţi de luptă israeliene au atacat celule teroriste care a încercat să atace şi să tragă cu rachete antitanc, a declarat IDF.

Un ofiţer israelian a fost grav rănit în timpul nopţii, când a fost lovit de un obuz de mortier în nordul Fâşiei Gaza, a adăugat armata. În acelaşi timp, un soldat israelian a fost rănit într-o ciocnire cu teroriştii, tot în nordul ţării, a indicat armata, adăugând că ambii sunt spitalizaţi.

Totodată, armata israeliană şi-a extins operaţiunile terestre în Fâşia Gaza în cursul nopţii trecute, cu forţe suplimentare care au intrat, potrivit The Times of Israel.

În această dimineață, elicopterele militare israeliene au survolat orașul Ashkelon, din sudul Israelului, la doar 20 de kilometri de Fâșia Gaza. Orașul a fost ținta atacurilor Hamas în ultimele trei săptămâni.

Daniel Hagari, purtător de cuvânt al Armatei israeliene: Continuăm să luptăm în Gaza. Desfăşurăm etapele războiului potrivit unuiplan organizat. Armata îşi extinde operaţiunile terestre în Fâşia Gaza treptat, şi numărul forţelor sale. Este nevoie de timp, vom şti cum să ne adaptăm evoluţiilor pentru a răspunde obiectivelor războiului.

Aseară, premierul Benjamin Netanyahu a declarat că forțele israeliene sunt în a doua fază a războiului început pe 7 octombrie, după atacurile teroriste ale Hamas. Liderul guvernului a recunoscut și faptul că nu a fost avertizat de posibilitatea declanșării atacurilor.

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului: Războiul din Fâşia Gaza va fi lung şi dificil şi suntem pregătiţi pentru asta. Este al doilea război de independenţă al nostru. Vom lupta pentru pământul ţării noastre, vom lupta şi nu vom da înapoi.

În timul conferinței de presă ai membrilor cabinetului de război, alarma a sunat în mai multe orașe din Israel inclusiv la Tel Aviv. De altfel, într-una dintre suburbiile metropolei, un proiectil al Hamas-ului a explodat într-o parcare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite