Bombardamente puternice au loc în regiunea Doneţk

Bombardamente puternice în Doneţk
Bombardamente puternice în Doneţk
15 aprilie 2022, 13:17

Kyrylenko a subliniat situația dificilă a orașului Maryinka, unde a spus că 11 civili au fost uciși de la începutul invaziei ruse. „Orașul a fost grav avariat, cu aproape 100 de case distruse, 13 clădiri înalte și trei școli afectate”, a spus el.

„În ciuda bombardamentelor constante, civilii sunt evacuați din comunitate zilnic. Până astăzi, cel puțin 350 de persoane au fost mutate din Maryinka”, a spus Kyrylenko.

Statul Major al Forțelor Armate ucrainene a declarat că forțele ruse din est au încercat să captureze Popasna și Rubijne, dar nu au reușit. La începutul acestei săptămâni, se spunea că forțele ruse au cucerit părți din Popasna.

„Pe teritoriul regiunilor Donețk și Lugansk, opt atacuri inamice au fost respinse în ultimele 24 de ore, patru tancuri, șase vehicule blindate de transport de trupe, patru vehicule de luptă ale infanteriei și un sistem de artilerie inamic au fost distruse”, a spus Statul Major.

Context: Trupele ruse încaercă să construiască o ofensivă în estul Ucrainei, a declarat joi Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

Regiunea Donbas din estul Ucrainei a fost prima linie a conflictului țării cu Rusia din 2014.

Civilii continuă să fie evacuați din regiunea care e bombardată agresiv, după ce invazia rușilor în Ucraina și-a mutat atenția asupra celor două orașe mari ale Donbasului, Donețk și Lugansk.

Serhii Haidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, a declarat joi că, în ciuda deschiderii coridoarelor de evacuare, rușii au continuat să bombardeze orașele din regiunea Lugansk pe tot parcursul zilei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite