Pacienţii diagnosticaţi cu cancer, internaţi în saloanele secţiei de Oncologie de la Spitalul Municipal din Timişoara, stau în frig

Situaţie revoltătoare la Timişoara. Pacienţii diagnosticaţi cu cancer, care trec prin tratamente chinuitoare, sunt nevoiţi să tremure de frig în saloane, la temperaturi de 10 - 15 grade Celsius. Totul după ce societatea de termoficare a oraşului a decis să scadă temperatura apei din calorifere, din cauza epuizării stocului de cărbune. Conducerea Primăriei Timişoara îşi cere scuze şi dă vina pe vechile administraţii pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns Colterm.

20 Ianuarie 2022, 13:22 (actualizat 20 Ianuarie 2022, 21:08) Știrile TVR |

10 grade Celsius. Este temperatura pe care au avut-o trei zile la rând pacienţii internaţi în saloanele secţiei de Oncologie de la Spitalul Municipal din Timişoara. Fiecare a încercat să se încălzească aşa cum a putut mai bine.

În urma demersurilor făcute de conducerea spitalului, Colterm a mărit temperatura din calorifere cu 3 grade Celsius. Sunt 16 grade, mult prea puţin pentru bolnavii care stau în pat.

Secţia funcţionează într-o clădire veche. Aparate de climă sunt puţine, iar alte surse de încălzire, cum ar fi aerotermele, nu pot fi folosite pentru a nu suprasolicita instalaţia electrică, ceea ce ar duce la un scurtcircuit şi la izbucnirea unui incendiu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara care administrează spitalul municipal cunosc situaţia.

O situaţie similară fost şi în noiembrie anul trecut, la Timişoara. Atunci, compania de termoficare a oprit furnizarea căldurii în tot oraşul, din cauza datoriilor istorice.

Colterm a primit deja două ajutoare guvernamentale în bani, însă situaţia nu s-a rezolvat. Stocul de cărbune a fost epuizat, iar încălzirea oraşului în sistem centralizat se face pe bază de gaz, care este mult mai scump.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 34°C 32°C
IASI 31°C 31°C
CLUJ 31°C 27°C
CONSTANTA 26°C 25°C
CRAIOVA 34°C 32°C
BRASOV 32°C 30°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI