Pacienţii diagnosticaţi cu cancer, internaţi în saloanele secţiei de Oncologie de la Spitalul Municipal din Timişoara, stau în frig

20 ianuarie 2022, 13:22

10 grade Celsius. Este temperatura pe care au avut-o trei zile la rând pacienţii internaţi în saloanele secţiei de Oncologie de la Spitalul Municipal din Timişoara. Fiecare a încercat să se încălzească aşa cum a putut mai bine.

În urma demersurilor făcute de conducerea spitalului, Colterm a mărit temperatura din calorifere cu 3 grade Celsius. Sunt 16 grade, mult prea puţin pentru bolnavii care stau în pat.

Secţia funcţionează într-o clădire veche. Aparate de climă sunt puţine, iar alte surse de încălzire, cum ar fi aerotermele, nu pot fi folosite pentru a nu suprasolicita instalaţia electrică, ceea ce ar duce la un scurtcircuit şi la izbucnirea unui incendiu.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara care administrează spitalul municipal cunosc situaţia.

O situaţie similară fost şi în noiembrie anul trecut, la Timişoara. Atunci, compania de termoficare a oprit furnizarea căldurii în tot oraşul, din cauza datoriilor istorice.

Colterm a primit deja două ajutoare guvernamentale în bani, însă situaţia nu s-a rezolvat. Stocul de cărbune a fost epuizat, iar încălzirea oraşului în sistem centralizat se face pe bază de gaz, care este mult mai scump.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă