Bolnavii care fac teste genetice pot primi tratamente personalizate, inovative

3 martie 2017, 19:52

Cristina a fost diagnosticată cu cancer la colon şi a avut şansa să primească tratament personalizat. Medicii i-au ales o terapie anume după ce au aflat ce modificări genetice i-au provocat suferinţa. Acesta este viitorul în tratarea cancerului.

Practic, se face o trecere de la medicina tradiţională, care tratează efectele bolii, la terapiile moderne, care pot elimina din cauze.

Un pacient care face teste genetice află dacă are sau nu o mutaţie la nivelul unor gene. Terapiile inovative pot interveni direct acolo unde este problema. Şi sunt multe astfel de tratamente şi toate costă multe mii de lei.

Totul porneşte de la testele genetice care acum nu sunt decontate şi sunt greu accesibile românilor. Şi numai cancerul pulmonar omoară peste 10.000 de români anual. Multe victime provoacă şi cancerul de sân. Şi cancerul de col uterin face ravagii în ţara noastră.

În România, mor de trei ori mai mulţi bolnavi decât media la nivelul ţărilor Uniunii Europene. Ocupăm astfel prima poziţie în UE la numărul pacienţilor care decedează din cauza acestei afecţiuni.

Asociaţiile de pacienţi atrag atenţia că 130 de români mor zilnic din cauza acestei boli.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă